Door middel van elektrolyse.

Het Omega Detox System behandelplan heeft als doel de lichamelijke detoxificatie te bevorderen.
Dit staat het lichaam toe om een gezondere conditie te bereiken.

Deze detoxificatie is gebaseerd op de bio-energetische stimulatie van de verschillende weefsels, organen en systemen. Hierdoor zijn zij beter in staat hun natuurlijke detoxificatie proces te voltrekken.

Het eindresultaat is een stimulatie die ons de mogelijkheid geeft evenwicht te bereiken. Dit brengt ons dichterbij het bereiken van een betere gezondheid.

Het elektrolyse fenomeen in het voetbad wekt daarnaast ook het vrijlaten van substanties van de elektrodes zelf op. Het doorloopt een transformatie en er is neerslag van metalen in het water.
Dit proces geeft een kleurverandering en daarnaast komen er gassen vrij. Ook ontstaat er een chemische reactie tussen de ionen van de metalen en de opgeloste biologische substanties die vrijkomen uit het lichaam zelf (via de poriën).
Ook dit staat in relatie tot ons organisme.
Inwendig wordt een bio-energetische stroom geproduceerd die deblokkeert en stimuleert.
Daarnaast wordt dit energetisch effect gecombineerd met het vrijkomen van biochemische toxines, waardoor een synergetisch effect ontstaat. Weefsels,  organen en systemen functioneren beter. Dit ondersteunt circulatie van zowel bloed als energie en daardoor gezondheid en vitaliteit.